German Spain French Polish Hungarian Turkish Tschechisch
Bevilágítási megoldások
Szellőztetőrendszerek
Természetes szellőztetés
Gépi szellőztetés
Hybrid szellőztetés
Vezérlés a szellőztetéshez
Füstelvezető és levegőutánpótló rendszerek
Biztonsági és védelmi rendszerek
Felújítási megoldások
Tetővízelvezetés
Karbantartás és ügyfélszolgálat
Energiahatékonyság
Download Center

ESSMANN szellőztetőrendszerek

A legjobb klímaberendezés az, ha nincs klímaberendezés.
A fény a jobb életminőség egyik, a levegő a másik, ugyanolyan fontos tényezője. A friss levegő minden tekintetben jó klímáról gondoskodik a munkahelyen. A magas levegőhőmérsékletek és a rossz, elhasználódott levegő fárasztja az embert és árt egészségének. A jó levegő fokozza a produktivitást, csökkeni a balesetek arányát, és elégedett és motivált dolgozókról gondoskodik.

A természetes szellőzéssel egy egyszerű fizikai elvet alkalmaznak: a meleg levegő felfelé száll, a termik ekkor úgy működik mint egy motor, és az elhasználódott levegőt a tető tartományában elhelyezett vezérelhető szellőzőkön keresztül kifelé szállítja. A megoldás zajszegény és hozzá igazítható a mindenkori üzemi adottságokhoz. További elektronikus vezérlésekkel nagyobb komfort és hatékonyság érhető el, különösen többemeletes épületekben vagy a levegő minőségével szemben támasztott magasabb követelmények esetén.

A gépi szellőztetésnél ventilátorok és mesterien kifundált, pontosan kiszámított szellőztetőrendszer segít. Ekkor különösen fontos, hogy pontosan határozzák meg a ténylegesen szükséges levegőmennyiségeket. A jelszó a következő: A szükséges mennyiségű levegőt odavezetni, ahol ténylegesen szükség van rá. Csak így lehet az energiaköltségeket minimálisra csökkenteni.

   

   

   

Természetes
szellőztetés

Gépi
szellőztetés


Hybrid-szellőztetés

Vezérlés a szellőztetéshez